Film

Favvisfilmer för skitväder

Hej och hå. Vilket jävla rövväder det är. Kanske är det bara här i Stockholm som det inte känns bättre än en molnig dag i april.

SÅ! Jag tänkte ge ifrån mig ett par filmtips. Det är inte kanske de bästa jävlarna allihop overall så, men det passar sig för sommarregnet. Okej! Då kör vi!

About Time

En film om tid lika mycket som den är om kärlek. Sen är den brittisk och gosig och Bill Nighy är klok och sträv och allt känns bara charmigt. Se den, vill inte berätta mer, se den bara. Finns på Netflix. 

A Single Man

Denna film med Colin Firth, Julianne Moore och Nicholas Hoult är regisserad av ingen mindre än modeBAWSEN Tom Ford. Den är därför otroligt bildskön och oerhört stilig. Den är baserad på en novell och handlar om brittisk collegelärare, George, som har svårt att finna mening i livet sedan hans partner sen 16 år tillbaka, Jim, dött i en bilolycka åtta månader tidigare. Den utspelar sig liksom under en enda dag i hans liv. En vacker dag. En mörk, men vacker.

The Royal Tenenbaums

Wes Andersons kanske bästa film om the good ol’ dysfunktionell familj. Alla barnen är wonderchildren och återförenas i sitt otroliga townhouse när deras sugiga pappa announcar att han är dödligt sjuk. Se se se.

The Boat That Rocked

Ruuuligaste mysigaste feelgood-filmen med saknade geniet Philip Seymor Hoffman. Handlar om en piratradiostation i England då det var olagligt med annat än dassig jävla BBC-ekot-skit. Ganska grabbig men jävligt bra. Sjuk musik med.

 

Myz! Kolla! Njut! Puss! Hej!

2 svar till “Favvisfilmer för skitväder

 1. Nixi skriver:

  Clueless
  How to loose a guy in 10 days
  Mean Girls

  1. michaela skriver:

   Ja!!! Clueless är otrolig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.